جلبک کلرلا یک جلبک سبز تک سلولی ساکن آب­های شیرین است که می‌توان آن را به عنوان یک منبع بالقوه غذایی و انرژی و از قدیمی­ترین گیاهان روی کره زمین شناخت. این میزان بالای مواد غذایی نتیجه میزان بالای فتوسنتز (حدود 8 درصد) است که از نیشکر هم بالاتر است. پودر جلبک کلرلا یک منبع غذایی بالقوه است زیرا حدود ۴۵٪ پروتئین، ۲۰٪ چربی، ۲۰٪ کربوهیدرات، ۵٪ فیبر و ۱۰٪ مواد معدنی و ویتامین دارد.

سلول کلرلا با اندازه­ای در حدود 10-2 میکرون، عمدتاً دایره­ای است. این سلول از نظر اندازه و شکل بسیار نزدیک به گلبول قرمز انسان است. کلرلا بالاترین میزان کلروفیل را در بین گیاهان شناخته شده جهان دارد که همین خصوصیت باعث ایجاد رنگ سبز تیره و بوی شبیه چمن آن شده است. مواد غذایی حاوی کلروفیل می‌توانند به سرکوب گرسنگی کمک کنند. احساس گرسنگی بعد از مصرف وعده‌های غذایی حاوی کلروفیل کاهش می‌یابد و سطح قند خون هم به وضعیت پایدار می‌رسد. کلروفیل (هموگلوبین گیاهی یا خون سبز) رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و در نتیجه از سلول‌های بدن در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند.

کلرلا که در ژاپن جواهر سبز مشرق زمین نامیده می­شود به عنوان یک غذای کامل و همچنین به عنوان اصلاح کننده پاسخ بیولوژیک بدن مورد توجه قرار گرفته است. کلرلا قادر است ویتامین A ،B ،C ،E  و K مورد نیاز بدن را تأمین کند. مواد معدنی موجود در آن شامل کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، منگنز و گوگرد و … می­باشد. دیواره سلولی این جلبک حاوی فیبرهای ویژه با خاصیت سم زدایی از بدن می­باشد. همچنین کلرلا یک منبع غنی آنتی اکسیدان لوتئین (lutein) است. لوتئین نقش مهمی را در پیشگیری و درمان آب مروارید، از بین رفتن ماکولا و مشکلات شبکیه چشم ایفا می­کند. مقدار لوتئین موجود در تعدادی از گونه­های کلرلا تا 50 برابر لوتئین موجود در اسفناج تحمین زده شده است.

پروتئین کلرلا ارزشمندتر از سایر منابع پروتئینی از قبیل گوشت، ماهی و تخم‌مرغ است، زیرا پروتئین این مواد از نوع ثانویه است؛ در حالیکه با مصرف کلرلا آمینواسید مستقیماً وارد بدن می‌شود. به جز کلرلا و اسپیرولینا هیچ منبع طبیعی پروتئین دیگری وجود ندارد که چنین آرایه کامل و متعادلی از آمینواسیدها داشته باشد.

فاکتور رشد کلرلا

کلرلا دارای بالاترین میزان رشد و تکثیر در بین تمام گیاهان است. این میزان بالای رشد به خاطر وجود ترکیب اختصاصی به نام فاکتور رشد کلرلا (CGF) است. مطالعات اثبات کرده است فاکتور رشد کلرلا در جوان سازی سلول­های بدن انسان نقش مهمی را ایفا می­کند و يک تحريک کننده سيستم رشد درکودکان تلقي مي­گردد. این ترکیب علاوه بر ترمیم سلول­های تخریب شده و محافظت آنها در برابر سموم، به رشد باکتری­های سودمند روده هم کمک می­کند.

کلرلا با تحریک تکثیر باکتری­های سودمند روده (لاکتو باسیل ها)، تقریبا تا 4 برابر سبب افزایش هضم و جذب غذا می­گردد. این باکتری­های سودمند همچنین با تکثیر پاتوژن­های متداول دستگاه گوارش مثل کاندیدا آلبیکنس مبارزه می­کنند. هم چنین دیواره سلولی غیر قابل هضم کلرلا در دستگاه گوارش به عنوان فیبر عمل کرده و باعث تحریک حرکات دودی شکل روده­ها می­شود. همچنین از عملکرد ضعیف دستگاه گوارش و یبوست پیشگیری می­کند.

یکی دیگر از اثرات تغذیه­ای مهم این جلبک در فرآیند کاهش وزن است. بررسی منابع نشان می­دهد که دریافت روزانه 1 گرم جلبک به مدت 3 ماه می­تواند در فرآیند کاهش وزن موثر باشد. احتمال می رود ترکیبات پلی فنلی موجود در این جلبک مسئول کاهش وزن پس از مصرف باشند. تحقیقات نشان داده كلرلاولگاریس تغذیه‌ی نامناسب را بهبود بخشیده، عملكرد انسولین در بدن را حمایت كرده و در پیشگیری و كاهش عوارض دیابت موثر است.كلرلا اثر بزرگي بر روي سيستم ايمني دارد و با افزایش ترشح اینترفرون باعث تحریک فعالیت سلول‌های T و ماکروفاژها شده و توانایی سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با سرطان و مهاجمان بیگانه از قبیل باکتری‌ها، ویروس‌ها، مواد شیمیایی و پروتئین‌های بیگانه افزایش می‌دهد.

طریقه مصرف

برای بزرگسالان دریافت 2 تا 3 گرم در روز و در کودکان نصف تا یک چهارم این مقدار توصیه شده است. بزرگسالان می­توانند میزان دریافت کلرلا را به 4 تا 6 گرم و ورزشکاران به 10 تا 15 گرم در روز افزایش دهند. کلرلا را می­توانید در هر ساعتی از روز مصرف کنید. اما از آنجا که کلرلا دارای مصرف دوگانه می­باشد، اگر برای رژیم لاغری از آن استفاده می­کنید پیشنهاد می­شود که این مکمل یک ساعت قبل از غذا جهت بهبود کارکرد دستگاه گوارش و افزایش هضم و جذب آن مصرف شود و اگر برای افزایش وزن و درمان سوء تغذیه استفاده می­شود بهتر است یک ساعت بعد از غذا میل شود.

برای خرید پودر خالص کلرلا اینجا کلیک کنید.

مزایای مصرف جلبک کلرلا برای بدن انسان:

تقویت حافظه

کمک به درمان دیابت

کمک به بهبود زخم ها

کمک به رفع خستگی مزمن

کمک به بهبود بیماری های کبدی

کمک به درمان بیماری های آلرژیک

کاهش عوارض ناخوشایند شیمی درمانی

کمک به کاهش وزن در افراد تحت رژیم غذایی

پیشگیری از بروز سرطان به کمک ترکیبات آنتی اکسیدان

تقویت سیستم ایمنی (پیشگیری و کنترل بیماریهای ویروسی)

کمک به رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و…

مکمل غذایی مناسب برای ورزشکاران جهت تامین پروتئین، ویتامین ها و مواد مغذی دیگر.

پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی از طریق کنترل فشار خون و کاهش کلسترول خون.

کمک به دفع سموم مختلف از بدن نظیر فلزات سنگین (سرب، جیوه و… ) ناشی از آلودگی هوا و محیط های صنعتی

موارد احتیاط

در صورت بروز علایم گوارشی مصرف را از مقادیر کمتر شروع و به مرور مقدار دریافتی را افزایش دهید.

در دوران بارداری و شیردهی قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.

در صورت ابتلا به بیماری فنیل کتونوری(PKU)  قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

در صورت ابتلا به بیماری های اتوایمیون نظیر آرتریت روماتوئید، MS ، لوپوس و…  با پزشک مشورت نمایید.

این جلبک به دلیل محتوای غنی و کامل خود، کمبودهای احتمالی در رژیم غذایی را از طریق تامین پروتئین، فیبر، ویتامین ها، عناصر معدنی و… جبران می کند. این فرآورده صرفاً مکمل رژیمی-غذایی بوده و جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری نمی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *